duminică, 22 aprilie 2012

Rhodiola rosea si proprietatile sale adaptogene


Planta rhodiola rosea excelenta in tratamentul depresiei si stresului 

Rhodiola rosea e o planta adaptogena ce, datorita proprietatilor sale extraordinare, este extrem de apreciata. Adaptogenele, cu toate ca sunt utilizate de mii de ani, au fost “redescoperite” in zilele noastre.
Rhodiola rosea, e originara din Siberia si creste la o altitudine de 3300-6000 de metri.
Compozitia chimica si activitatea farmacologica a celor aproape 200 » Citeşte continuarea:Rhodiola rosea si proprietatile sale adaptogene

Rhodiola rosea scurt rezumat al beneficiilor sale


 

Rhodiola rosea, cunoscuta si ca “radacina de aur” sau “radacina arctica”, e considerata o planta sacra. Dioscoride, medic, farmacolog, botanist grec o mentiona in anul 77 i.H. in Materia Medica avand proprietati de stimulare a vigorii, longevitatii, potentei sexuale si a abilitatii cognitive.
Rhodiola rosea creste in regiunile arctice ale Europei si Asiei. Primele studii » Citeşte continuarea:Rhodiola rosea scurt rezumat al beneficiilor sale

Actiunea duala asupra sistemului imunitar a rhodiola rosea


 
Principalele efecte ale adaptogenelor sunt o disponibilitate crescuta de energie in timpul zilei, o reducere semnificativa a stresului, cresterea rezistentei, vigilenta mentala mai mare si somnul adanc si odihnitor.
De asemenea imunomodulatoarele accelereaza in mod semnificativ procesul de recuperare dupa boala. » Citeşte continuarea:Actiunea duala asupra sistemului imunitar a rhodiola rosea

Efectele benefice ale rhodiola rosea asupra capacitatii de efort


 
O serie de studii au aratat ca rhodiola rosea a crescut capacitatea de munca fizica si a scurtat considerabil timpul de recuperare intre pauze de exercitii cu intensitate mare.
Aceste studii au inclus persoane normale, expuse la efort maxim pe biciclete ergonimice si de asemenea sportivi.
 In studiu, 52 de barbati cu varste intre 18 si 24 de ani au primit o doza de 150 mg de extract uscat de rhodiola rosea. » Citeşte continuarea:Efectele benefice ale rhodiola rosea asupra capacitatii de efort

Beneficiile extractului de rhodiola rosea


 
Rhodiola rosea, numita si radacina de aur, este o planta folosita intr-o gama larga de afectiuni, printre care si tratamentul depresiei.
Este o planta rara in domeniul sau, fiindca este una din putinele adaptogene care nu prea are efecte secundare negative.
De fapt, rhodiola rosea a demonstrat in urma studiilor ca are numai efecte pozitive daca este administrata in mod corect. » Citeşte continuarea:Beneficiile extractului de rhodiola rosea

Efectele antioxidante si anticarcinogenice ale extractului de Rhodiola Rosea


 

Studiile efectuate cu rhodiola rosea au aratat dovezi preliminare promitatoare care sugereaza ca rhodiola rosea reduce efectele secundare ale altor terapii medicamentoase puternice.
Unul din beneficiile cele mai promitatoare ale rhodiola rosea se refera la abiliatea acesteia de a ca un antimutagenic pentru alte » Citeşte continuarea:Efectele antioxidante si anticarcinogenice ale extractului de Rhodiola Rosea

Cum functioneaza extractul de rhodiola rosea din Rhodiolin!


 

Rhodiola rosea actioneaza prin inhibarea subtipului A si B ai unei enzime numite monoaminooxidaza si prin afectarea peptidelor opioide (lanturi de aminoacizi), cum ar fi beta-endorfine (un neurotransmitator atat in sistemul nervos central cat si periferic).
Subtipul A de monoaminooxidaza (MAO-A) metabolizeaza cafeina si serotonina. Subtipul B din monamine oxidaza (MAO-B) metabolizeaza » Citeşte continuarea:Cum functioneaza extractul de rhodiola rosea din Rhodiolin!

Ce sunt si cum ne ajuta substantele adaptogene!


Extractul de rhodiola rosea este un adaptogen, o familie de suplimente naturale, care prezinta capacitatea de a imbunatati raspunsul omului la stres fizic sau psihic si traume.
Adaptogenii ajuta oamenii la mentinerea homeostaziei optime si la echilibrarea sistemului lor imunitar. » Citeşte continuarea:Ce sunt si cum ne ajuta substantele adaptogene!

Rhodiola Rosea – ce este si de ce este atat de importanta!


planta rhodiola rosea flori si tulpinaRhodiola Rosea este o planta perena din familia Crassulaceae. Rhodiola Rosea creste in regiunile reci, dure alpine din emisfera nordica; aceste regiuni includ Muntii Stancosi, zonele muntoase din Asia Centrala, Tibet, Scandinvia, Islanda  si nordul Rusiei (Siberia).

Rhodiola Rosea este o planta destul de mica, cu flori galbene, dar are o rezistenta deosebita in conditii foarte dure printre stanci si pietre. » Citeşte continuarea:Rhodiola Rosea – ce este si de ce este atat de importanta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu